piątek, 16 listopada 2012

Flaki wołowe na rosole
















SKŁADNIKI 

2 porcje rosołowe 
1 kg flaków wołowych mrożonych 
2 marchewki 
kawałek selera 
2 pietruszki 
mały por 
pieprz ziołowy lub prawdziwy 
majeranek 
przyprawa do flaków 
ziele angielskie
liść laurowy
2 ząbki czosnku 
sól do smaku 
papryka ostra 
2 łyżki masła 
mąka do zasmażki  

WYKONANIE 

Obgotować flaki wołowe 2 razy- przecedzić ,przelać gorącą wodą .Porcje rosołowe obgotować dodać warzywa starte na tarce i por pokrojony na drobno ,dodać flaczki, liść laurowy ,ziele angielskie,czosnek,przyprawę do flaków ,paprykę oraz sól .Gotować na wolnym ogniu,pod koniec gotowania dodać majeranek.Zagęścić zasmażką z mąki i masła.

Brak komentarzy: