200g wiórków kokosowych
100 ml kremówki
70g cukru pudru
70g masła
kilka kropli aromatu rumowego
200g czekolady mlecznej
WYKONANIE: W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromat i wymieszać. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na papierze do pieczenia, przykryć folią , schłodzić przez minimum godzinę. Rozpuścić mleczną czekoladę ( w kąpieli wodnej lub w mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie , można sobie pomóc wykałaczką. Wykładać kulki na papier, by czekolada stwardniała ( trwa to dość długo, można włożyć do lodówki na noc). Przechowywać w lodówce. Do obtoczenia kulek użyć mlecznej i białej czekolady.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz