sobota, 17 listopada 2012
RACUCHY Z TWAROGIEM
Idealny pomysł na szybki i atrakcyjny podwieczorek dla dzieci,choć racuchy to ulubione danie łasuchów w każdym wieku.
POTRZEBNE NAM BĘDZIE
50 dag twarogu
szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 jajka
cukier waniliowy
1,5 łyżki cukru
2 łyżeczki octu (dzięki temu racuchy podczas smażenia nie będą tak nasiąkały tłuszczem)
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder lub syrop owocowy
WYKONANIE
Zemleć ser (lub kupić już gotowy ser mielony we wiaderku) i zmiksować go z żółtkami .Nadal miksując,dodać obie mąki ,cukier ,sól i cukier waniliowy,ocet.Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać ją z masą serową.Rozgrzać na patelni sporą ilość oleju i smażyć racuchy na złoto z obu stron .Odsączyć na ręczniku papierowym.
Gorące racuchy polać syropem owocowym lub posypać cukrem pudrem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz