wtorek, 23 października 2012

FARFALLE Z BOCZKIEM I BESZAMELEM


SKŁADNIKI
-1 paczka makaronu farfalle
-1 nieduża cebulka
-skrawki kurczaka lub wędzony boczek  (u mnie wędzony  boczek pokrojony w kostkę)
-kawałek dyni pokrojonej w kostkę
-przyprawy-1-2 ząbki czosnku ,sól,pieprz bazylia
-natka pietruszki
-sos beszamelowy do zapiekanek firmy WINIARY
-300-400 mil mleka do sosu          

WYKONANIE -cebulkę podsmażyć na patelni,dodać skrawki kurczaka lub jak to woli boczek ,czosnek , chwilę podsmażać dodać pokrojona dynię oraz trochę wody aby lepiej nam się dynia poddusiła, dodać przyprawy.
Jak wszystko będzie w miarę miękkie przygotować sos beszamelowy.
300-400 ml mleka rozmieszać z sosem WINIARY (w przepisie jest jeszcze woda ale ja nie dawałam ). Rozmieszany sos wlać do dyni z boczkiem i mieszać aż powstanie gęsty sos.
Polewać sosem  ugotowane farfalle, oraz posypać pokrojoną natka pietruszki.                 

Brak komentarzy: