Danie szybkie do
zrobienia na kolację jest naprawdę dobre
SKŁADNIKI
-3 cebule
-6 parówek
- 3 papryki
-3 pomidor
-parę pieczarek
-1duży ogórek kwaszony(nie koniecznie)
- jedna kostka rosołowa
- pieprz,
- trochę soli jak mało słone
-oregano ,bazylia
- 2 ząbki czosnku
- majeranek
- 200 ml wody
- mąka do zagęszczenia sosu
WYKONANIE
Cebule przysmażyć na patelni, dodać
pokrojone
parówki,paprykę,pieczarki i ponownie przysmażać.Następnie
dodać pomidory oraz ogórka pokrojone w kostkę, wszystkie przyprawy
,dolać 200 ml wody .Dusić pod przykryciem aż warzywa będą miękkie i
wyparuje część wody .Na koniec zagęścić mąką sypiąc ją na leczo-
stopniowo w małej ilości tak aby nie porobiły się kluchy ,sypiąc tak
kontrolujemy gęstość sosu według własnego uznania.
Podawać z
pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz