poniedziałek, 6 maja 2013

Francuskie pawie oczka



Potrzebne nam będzie

-1 opakowanie ciasta francuskiego
-6-8 plasterków szynki konserwowej ,lub innej podobnej
-1 opakowanie białego serka kanapkowego o dowolnym smaku (u mnie czosnkowy)
-papryka czerwona konserwowa
-szczypiorek
-natka pietruszki
-oliwki zielone lub czarne

Całą powierzchnię ciasta francuskiego posmarować serkiem kanapkowym, na to wyłożyć szynkę konserwową. Następnie kładziemy parę plasterków papryki konserwowej, oraz pokrojone na drobno szczypior i natkę pietruszki .Ciasto zawijamy w rulon i kroimy na części ,układamy na blachę wyłożoną papierem do cieczenia .Na koniec w każdą część pokrojonego ciasta wkładamy oliwkę ,smarujemy roztrzepanym jajkiem .
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180*C i pieczemy ok 20 min .

  


Brak komentarzy: