poniedziałek, 6 stycznia 2014

SAŁATKA GYROS Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ


POTRZEBNE

- podwójna pierś z kurczaka
- mała kapusta pekińska 
- 2 czerwone papryki 
- puszka kukurydzy 
- pęczek szczypiorku
- majonez
- 2 ząbki czosnku
- przyprawa do gyrosa 
- sól ,pieprz  

WYKONANIE
Pierś z kurczaka pokroić w drobna kostkę ,do mięsa wsypać przyprawę gyros i dokładnie wszystko wymieszać , pozostawić w lodówce na 1 godzinę .
Po tym czasie mięso z kurczaka upiec na patelni ( mała ilość oleju) ,przestudzić .
Szczypiorek i czosnek drobno posiekać ,paprykę pokroić na drobne kawałki ,kapustę drobno poszatkować .
Wszystkie składniki ze sobą  połączyć ,dodać kukurydzę  , majonez , sól ,pieprz do smaku , można dosypać jeszcze trochę przyprawy gyros (sałatka będzie bardziej gyrosowa ).