niedziela, 9 czerwca 2013

Popcorn Cake






Składniki:

- uprażony popcorn
- 40-50 dag M&M'sów
- szklanka orzeszków
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- 1/2 kostki masła
- 40-50 dag marshmallow -najlepsze białe (trochę dużo, ale tak musi być)

Wykonanie

1. Wymieszać popcorn, M & Ms i orzeszki w dużej misce.
2. Rozgrzać olej, masło i marshmallow  na patelni aż się roztopią.
3. Polać popcorn i wymieszać ciężką łyżką lub ręką.
4. Spryskać ciasto olejem roślinnym ( w sprayu ).
5. Dociśnij lekko mieszaninę do miski i włóż do lodówki, aż się schłodzi.

Aby wyjąć ciasto z miski, umieścić naczynie na chwilę w ciepłej wodzie, a następnie obrócić je do góry nogami.

Brak komentarzy: