poniedziałek, 5 listopada 2012

Kuleczki Bounty

SKŁADNIKI NA 25 KULEK
200g wiórków kokosowych 
100 ml kremówki 
70g cukru pudru 
70g masła 
kilka kropli aromatu rumowego  
200g czekolady mlecznej 





















WYKONANIE: W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromat i wymieszać. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na papierze do pieczenia, przykryć folią , schłodzić przez minimum godzinę. Rozpuścić mleczną czekoladę ( w kąpieli wodnej lub w mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie , można sobie pomóc wykałaczką. Wykładać kulki na papier, by czekolada stwardniała ( trwa to dość długo, można włożyć do lodówki na noc). Przechowywać w lodówce. Do obtoczenia kulek użyć mlecznej i białej czekolady.
 Smacznego!








Brak komentarzy: