ORAZ śmietana 30-36% dowolne owoce posypka czekoladowa cukier waniliowy WYKONANIE
-Białka muszą mieć temperaturę pokojową dodajemy do nich szczyptę soli i
miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania sztywnej piany ,dodajemy
stopniowo do piany cukier puder i ubijamy (wolne obroty)do momentu
uzyskania sztywnej masy. Masa jest gotowa jeżeli przekręcając miskę do
góry dnem ona nie wypłynie nam.Wycinamy na papier do pieczenia
odpowiedni kształt i na to wykładamy masę (u mnie kleksy) Wstawiamy bezę do piekarnika
nagrzanego do 100 °C, z włączonym termoobiegiem, na środkową półkę.
Pieczemy przez ok. 45 minut nie otwierając piekarnika, potem suszymy w
wyłączonym, zamkniętym piekarniku jeszcze przez 1,5 godziny. PRZEPIS NA BEZĘ
ZACZERPNIĘTY Z http://pozytywnakuchnia.pl/tort-bezowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz