sobota, 2 lutego 2013

Watróbka drobiowa duszona w cebuli z marchewką i czerwoną papryką


 WĄTRÓBKA DROBIOWA DUSZONA W CEBULI Z MARCHEWKĄ I CZERWONĄ PAPRYKĄ


SKŁADNIKI
0,5 kg wątróbki drobiowej
1-2 cebule
1 większą marchew
1-2 papryki czerwone
olej do smażenia
maka do oprószenia wątróbki
sól
pieprz                                                












 WYKONANIE

Wątróbkę umyć i oczyścić z błonek .Najpierw smażymy cebulkę na złoto ,dodajemy marchewkę( surową) pokrojoną w plasterki oraz paprykę pokrojoną w paski .Wszystko podsmażamy ,doprawiamy do smaku przyprawami i na samym końcu dodajemy oprószoną mąką wątróbkę drobiową i smażymy do momentu aż wątróbka będzie miękka.     

         








































































































































































































                                          

Brak komentarzy: