WĄTRÓBKA DROBIOWA DUSZONA W CEBULI Z MARCHEWKĄ I CZERWONĄ PAPRYKĄ
WYKONANIE
Wątróbkę umyć i oczyścić z błonek .Najpierw smażymy cebulkę na złoto ,dodajemy marchewkę( surową) pokrojoną w plasterki oraz paprykę pokrojoną w paski .Wszystko podsmażamy ,doprawiamy do smaku przyprawami i na samym końcu dodajemy oprószoną mąką wątróbkę drobiową i smażymy do momentu aż wątróbka będzie miękka.
SKŁADNIKI |
0,5 kg wątróbki drobiowej |
1-2 cebule |
1 większą marchew |
1-2 papryki czerwone |
olej do smażenia |
maka do oprószenia wątróbki |
sól |
pieprz |
WYKONANIE
Wątróbkę umyć i oczyścić z błonek .Najpierw smażymy cebulkę na złoto ,dodajemy marchewkę( surową) pokrojoną w plasterki oraz paprykę pokrojoną w paski .Wszystko podsmażamy ,doprawiamy do smaku przyprawami i na samym końcu dodajemy oprószoną mąką wątróbkę drobiową i smażymy do momentu aż wątróbka będzie miękka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz