WĄTRÓBKA DROBIOWA DUSZONA W CEBULI Z MARCHEWKĄ I CZERWONĄ PAPRYKĄ
WYKONANIE
Wątróbkę umyć i oczyścić z błonek .Najpierw smażymy cebulkę na złoto ,dodajemy marchewkę( surową) pokrojoną w plasterki oraz paprykę pokrojoną w paski .Wszystko podsmażamy ,doprawiamy do smaku przyprawami i na samym końcu dodajemy oprószoną mąką wątróbkę drobiową i smażymy do momentu aż wątróbka będzie miękka.
| SKŁADNIKI |
| 0,5 kg wątróbki drobiowej |
| 1-2 cebule |
| 1 większą marchew |
| 1-2 papryki czerwone |
| olej do smażenia |
| maka do oprószenia wątróbki |
| sól |
| pieprz |
WYKONANIE
Wątróbkę umyć i oczyścić z błonek .Najpierw smażymy cebulkę na złoto ,dodajemy marchewkę( surową) pokrojoną w plasterki oraz paprykę pokrojoną w paski .Wszystko podsmażamy ,doprawiamy do smaku przyprawami i na samym końcu dodajemy oprószoną mąką wątróbkę drobiową i smażymy do momentu aż wątróbka będzie miękka.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz