środa, 24 października 2012

CZEKOLADOWE CIASTO Z DYNIĄ


SKŁADNIKI 
- dobre 3/4 szklanki oleju
-1 szklanka cukru
-1 i 2/3 szklanki maki pszennej
-3 duże jajka
-2 duże szklanki startej na grubych oczkach dyni (może być
 też pół na pół z marchwią ,ale nie więcej) 
-1 łyżeczki sody 
-1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 
-2 łyżeczki kakao
-1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
-ewentualnie bakalie -rodzynki i orzechy

WYKONANIE 
Do miski wlać olej ,wsypać cukier i ucierać można do tego użyć robota ręcznego ,do końca cukier nam się nie utrze i tak ma być.Wbijać po jednym całym jajku i cały czas ucierać delikatnie ,jak wbijemy wszystkie jajka dodawać  mąkę ,cynamon, kakao,proszek do pieczenia i sodę i dalej ucierać. Do masy dodać stopniowo startą dynie i wymieszać starannie na koniec można dodać jeszcze  bakalie i ponownie zamieszać łyżką.Pieczemy w 180*C 40-60 min. 
Całość polać czekoladą. 
Ciasto jest przepyszne i bardzo wilgotne.

Brak komentarzy: