wtorek, 23 października 2012

PARÓWKOWE LECZO

Danie szybkie do zrobienia na kolację jest naprawdę dobre
                       
SKŁADNIKI 
-3 cebule
   -6 parówek 
    - 3 papryki   
  -3 pomidor
         -parę pieczarek
                               -1duży ogórek kwaszony(nie koniecznie)
    - jedna kostka rosołowa  
- pieprz,
                            - trochę soli jak mało słone
              -oregano ,bazylia
               - 2 ząbki czosnku
       - majeranek
           - 200 ml wody
                                  - mąka do zagęszczenia sosu 
            
WYKONANIE 
 Cebule przysmażyć na patelni, dodać pokrojone 
 parówki,paprykę,pieczarki i ponownie przysmażać.Następnie dodać pomidory oraz ogórka pokrojone w kostkę, wszystkie przyprawy ,dolać 200 ml wody .Dusić pod przykryciem aż warzywa będą miękkie i wyparuje część wody .Na koniec zagęścić mąką sypiąc ją na leczo- stopniowo w małej ilości tak aby nie porobiły się kluchy ,sypiąc tak kontrolujemy gęstość sosu według własnego uznania.
Podawać z pieczywem.
                        

Brak komentarzy: